Vaser til Påske

Vasen - Model 4767 - minder så meget om et påskeæg, at mange køber den til påske i stedet for et chokoladeæg. Til påske kan du få pakket vasen ind som et påskeæg i cellofan med en lilla eller gul sløjfe, og selv vælge hvilkenpersonlig hilsen ~ vi skal vedlægge.  Køb nu > 

Sorte og hvide vaser som påskeæg

Vaser fra Michael Andersen Keramik Model 4767 med lille og gule sløjfer pakket i cellofan som påskeæg

De hvide og sorte vaser er pakket ind i cellofan med sløjfer i påskefarverne lilla og gul. Vaserne fås i størrelserne 12 cm til kr. 280 & 18 cm til kr. 500 & 23 cm til kr. 700. Når du i webshoppen udfylder hvem vasen skal sendes hen, kan du også skrive til os hvad der skal stå i den personlige hilsen. Du kan naturligvis også skrive eller ringe til os på normal vis. Fragt og alle tilvalg er gratis. 

Køb nu >

Hvid vase med personlig hilsen

Hvid vase pakket ind som påskeæg med gul sløjfe og personlig hilsen Michael Andersen Keramik Model 4767

Her er et eksempel på en 18 cm hvid vase pakket ind i cellofan med en gul påskesløjfe. Det personlige brev fra os ligger til venstre i billedet, og den personlige hilsen ses i midten. I dette tilfælde er den personlige hilsen fra Søren og Mette. Du vælger selv hvad der skal stå. Til venstre ses bagsiden af den personlige hilsen.

Køb nu >

Vælg selv farven på sløjfen til dit påskeæg

Sort og hvid vase i keramik fra Michael Andersen med gul og lilla sløjfe pakket ind som påskeæg

Du kan selv vælge farven på din sløjfe. Vi har her valgt de klassiske påskefarver, gul og lilla, men vi har også andre farver hvis du ønsker det. Den sorte vase minder lidt om et påskeæg i chokolade og den hvide vase om et rigtigt æg. Begge farver er derfor lige egnede som påskeæg. Du har mulighed for at give et lidt alternativt påskeæg, der ikke feder og holder meget længe. 

Køb nu >

Hvide vaser med påskeliljer og påskelam

Lille hvid vase fra Michael Andersen Keramik Model 4767 med påskeliljer og påskelam

De små hvide vaser på 12 cm er på spisebordet brugt som en del af påskedekorationen sammen med de små påskelam. Spisebordslampen lyser påskeliljerne op, der kaster en skygge på de små påskelam som stod de under en palme. Hvis du bruger de små vaser som dekoration til påskefrokosten kan gæsterne stadig kan se hinanden over blomsterne. Mange bruger 2 -3 af de små vaser til borddekorationen.

Køb nu >

Sort vase med påskeliljer på flygel

Sort vase fra Michael Andersen Keramik med påskeliljer på flugel af mørk træsort

En ven ejer dette smukke flygel, som bliver flittigt brugt af pigerne i huset. Det var et oplagt sted at placere den sorte vase i mellemstørrelsen 18 cm. Den passer perfekt til påskeliljer. Den gule farve er en fantastisk smuk kontrast til den sorte silkematte glasur. Fra man sætter blomsterne i vand springer blomsterne så hurtigt ud, at man næste kan se det med et blotte øje. 

Køb nu >

Stor hvid vase med påskeliljer

Hvid vase fra Michael Andersen Keramik med påskeliljer og grene fra haven på spisestuebord

For at give buketten med påskeliljer lidt mere liv og variation, har vi taget nogle grene fra haven og sat imellem. Man kan bruge mange af de ting man i forvejen har i haven, og som man normalt ikke ville tænke på til en buket. Vasen skal nok få det til at ligne en million. Vasen vi har brugt et 23 cm høj. 

Køb nu >

Hvide vaser med grene og påskeæg

Hvide vaser fra Michael Andersen med grene og påskeæg på lysegrønt havebord foran tepavillon og ferskenblomsttræ

Vi skulle alligevel beskære et træ i haven, for at få plads til vores nye hæk. Vi har her brugt grenene sammen med påskeæg, som dekorartion til to små vaser og en mellemstørrelse. De står på bordet i haven foran tepavillonen og vores ferskenblomsttræ med de fantastiske lyserøde blomster.

Køb nu > 

Små hvide vaser med påskeæg

To små hvide vaser fra Michael Andersen Keramik Model 4767 med grene og påskeæg på lille hvidt bord

De to små hvide vaser med grene fra haven har vi taget ind på vores lille hvide bord i stuen. Påskeæggen i grenene er gamle og nogle vi bruger hvert år til dekorartioner. Vaserne er udført i stentøj der er en meget holdbar keramik. 

Køb nu >

18 cm sort vase med påskeliljer

Sort vase fra Michael Andersen Keramik Model 4767 i 18 cm med påskeliljer på spisebord

Den sorte silkematte glasur er en fantastisk kontrast til de gule påskeliljer. Vasen får virkelig det bedste og smukkeste frem i påskeliljerne. Det er ikke svært at sætte blomsterne i vasen, og ved påske kan påskeliljerne købes på snart ethvert gadehjørne til en billig penge. Her har vi brugt vasen i 18 cm som er mellemstørrelsen og den størrelse der passer til de fleste blomsterbuketter. 

Køb nu >

Lille sort vase med påskeliljer

Sort vase fra Michael Andersen Keramik Model 4767 i 12 cm med påskeliljer på spisebord

Den lille sorte vase på 12 cm er stor nok til påskeliljerne. Det bliver en anden fremtoning end når vasen på 18 cm bruges, og den lille kan naturligvis ikke tage helt så mange blomster som den større vase. Men blomsterne får en mere fremtrædende rolle, og viser hvor smuk en blomst påskeliljerne er. Du kan også sagtens kan have flere af de små vaser med blomster til din borddækning uden, at det bliver for meget. 

Køb nu >

Sort vase med påskeliljer og grene på grønt havebord

Sort vase fra Michael Andersen på lysegrønt havebord med gule påskeliljer og hækplante

Den sorte vase på 18 cm er her sat på vores limegrønne havebord. Vi har købt for kr. 20 påskeliljer, der er sprunget ud over natten. Grene med de små grønne blade er fra vores hækplante i forhaven. Når man alligevel skal klippe hæk, kan man ligeså godt bruge "affaldet" som pynt.  

Køb nu >

To små hvide vaser som påskeæg med lilla og gul sløjfe

To små hvide vaser fra Michael Andersen Keramik Model 4767 pakket ind i cellofan som påskeæg med lille og gul sløjfe på sort englestol

Vi har her pakket de små hvide vaser ind som påskeæg med henholdsvis en lilla og gul sløjfe. Selvom børn og unge mennesker sætter pris på chokoladeæg, oplever vi at mange dem er vilde med de små vaser. Måske fordi mor har stor. Når der ikke er blomster i vaserne bruger de dem som blyantholder eller hvad de nu finder på. 

Køb nu >

Vaser pakket ind som påskeæg

Keramikvasen holder længere end et chokoladeæg eller blomster, og modtageren vil have glæde af vasen i mange år. Vasens design og form gør, at du nemt med enkle blomster som f.eks. påskeliljer selv kan dekorere vasen elller få en professionelt bundet buket til at præsentere sig på smukkeste vis. Til påske kan du vælge at få pakket vasen ind som påskeæg i cellofan og med en flot lilla eller gul sløjfe. Vi vedlægger både en personlig underskrevet brev fra os, men kan også vedlægge en personlig hilsen fra dig efter dine ønsker. Når du i webshoppen udfylder navn og adresse, vil der være et felt hvor du kan skrive dine personlige ønsker. Du kan også ringe eller skrive til os. Der er fri fragt på alle ordrer helt til hjemmeadressen. Alle tilvalg er helt gratis i vores webshop >

Vaser som dekoration til påskefrokosten

Som du kan se på billederne her på siden, er vaserne meget egnet som dekoration til din påskefrokost. Afhængigt af spisebordet og spisestuens størrelse, vil vi anbefale at man til selve frokosten bruger de små vaser på 12 cm hvis bordet er dækket til mange gæster. Bruger man den store på 23 cm skal man have et meget stort spisebord for at have mere end en vase. Vaserne på 18 cm kan man godt have flere af på spisebordet, men de store vaser på 23 cm stilles ofte på en skænk, i entréen eller på et sofabord når de er med blomster. De er også flotte og imporende at se på når de står på spisebordet med blomster, men er bordet fyldt op med gæster, vil buketterne ofte være for høje til at gæstene kan se hinanden. Når man til daglig ikke bruger hele spisebordet pynter de store vaser, med eller uden blomster, og er et flot syn på spisebordet. Mange har også de tre størrelser stående uden blomster, som en dekoration på spisebordet.  

Hvornår er det påske i 2020?

Første dag i påsken er påskedag, der altid er en søndag, som derfor også kaldes påskesøndag ligesom 2 påskedag altid er en mandag. I år 2020 falder påskesøndag den 12. april. I 2019 var Påskesøndag d. 21. april og i år 2021 falder Påskesøndag d. 4. april.

Hvorfor falder påsken ikke på samme dag hvert år? 

Grunden til at påsken ikke er samme dato hvert år, skyldes at den skal falde første søndag efter den første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Det er en beslutning der går helt tilbage til år 325 under et stort kirkemøde indkaldt af den romerske kejser Konstatin Den Store. Da man ikke vidste bedre dengang troede man at forårsjøvndøgent altid falder på d. 21 marts. Det er faktisk ikke korrekt, men beslutningen fra dengang er nu blevet tradition og påsken falder derfor altid efter d. 21. marts og kan derfor falde så tidligt som 22. marts. Påsken kan ikke falde senere end d. 25 april. 

Hvad er forskellen på påskeugen, den stille uge og påskeferien?

Egentlig er påskeugen, ugen efter Påskesøndag til søndagen efter, altså den uge der indeholder 2. påskedag. Men i dag kalder mange ugen før for påskeugen. Det hænger sammen med at mange har påskeferie i netop den uge. Både torsdag og fredag i ugen er helligdage: Skærtorsdag og Langfredag. Derfor vil man normalt have fem fridag: Skærtorsdag, Langfredag, Lørdag, Påskesøndag og 2. Påskedag. Holder man derfor fri mandag til onsdag i ugen før påske får man otte sammenhængene fridage. Da der er mange der holder fri bliver det benævnt som "påskeferien" og ofte forvekslet med "påskeugen", men ugen før påske hedder faktisk "den stille uge", og påskeugen er altså ugen efter. 

Hvad er forårsjævndøgn? 

Jævndøgn er defineret ved et nøjagtigtig tidspunkt på et bestemt døgn, hvor dag og nat er lige lange. Det sker to gange om året: forårsjævndøgn og efterårsjævndøgn. For den nordlige halvkugle falder forårsjævndøgnet i marts måned og efterårsjævndøgnet i september. For den sydlige halvkugle falder de omvendt. Grunden til at forårsjævndøgnet ikke falder på samme tidspunkt er at jorden er 365 en kvart dag om at dreje og solen, hvilket vi justerer hvert fjerde år med et skudår. 

 

Flere billeder af vaser og blomster

Du kan se flere forskellige blomsterdekorationer med både hvide og sorte vaser på siden Vaser og Blomster

~

Du kan læse mere om og se flere billeder af den originale vase Model 4767 fra 1938 ved at følge dette link Model 4767

~

Hvis du interesserer dig for vores historie - der går tilbage til 1890 - kan du læse mere om det her Historie

~

Du kan også læse om Michael Andersens rolle i at få den første Mors Dag til Danmark, og den overraskende forbindelsen mellem Mors Dag og kvinders valgret på vores side Mors Dag

~

Flere billeder af vaserne med blomster finder du også på vores Facebook & Instagram sider

~